Wijn drinken uit de streek die je bezoekt

Wat vind jij het leukste van op vakantie gaan naar een ander land? Is het het andere klimaat dan we thuis gewend zijn, zonnig meestal, of juist met veel sneeuw, precies waar je zo van houdt? Zijn het de andere geuren, kleuren en geluiden, die je doen beseffen dat je écht even helemaal weg bent? Zijn het de mensen, en de taal die zij spreken, die je inspireren of eens op een andere manier naar het leven laten kijken? Of zijn het de lokale hapjes en drankjes, zo anders dan thuis, die jou echt het vakantiegevoel bezorgen?

Doen zoals de locals doen

De beste manier om écht het gevoel te hebben dat je even helemaal weg bent, weg van thuis en alles waaraan je gewend bent, is door je zo veel mogelijk onder te dompelen in het lokale leven. Door niet alleen in het toeristische gebied te blijven, of op je resort, maar net wat verder te kijken dan de straten met souvenirwinkeltjes. Niet de supermarkt naast het toeristische hotel te bezoeken, maar wat verder het dorp in te trekken, naar waar de lokale bewoners hun inkopen doen. 

Op deze manier leer je een land of een streek namelijk een stuk beter kennen, en ontdek je vaak allerlei nieuwe dingen die je anders zou missen. Een bezoekje aan een supermarkt of markt in het land dat je bezoekt, en dan wel de exemplaren die zich niet volledig op toeristen richten, mag eigenlijk nooit ontbreken. Hier ontdek je wat de locals eten en drinken, ontdek je de smaken van het gebied. En ook al zal je zeker in de supermarkt vaak allerlei dingen zien liggen die we in Nederland ook kennen, valt ook daar genoeg te ontdekken. Ook als je niet zo avontuurlijk bent ingesteld! Wist je dat grote aanbieders van bijvoorbeeld frisdrank, snoep en chocolade vaak per land een iets ander assortiment voeren? Zo ontdek je in het buitenland variaties op je favoriete producten die je nog niet kende!

Geniet van de lokale wijn

Drink je graag wijn, dan is een glas van de wijn uit de streek die je verblijft een ideale manier om de plek waar je bent niet alleen te zien en te ruiken, maar zeker ook te proeven. Een glas Bordeaux wijn helpt je om nóg meer te ervaren waar het in deze streek allemaal om draait, en om je nog meer onder te dompelen in de lokale gebruiken. Net zoals een Rhone wijn weer typisch is voor de streek waar deze vandaan komt, en weer heel anders proeft. 

Het fijne van wijnen uit de streek die je bezoekt drinken, is dat je deze vaak in Nederland ook weer kunt kopen. Een goede manier om je vakantiegevoel nog een tijdje vast te houden, of om in gedachten weer even terug te zijn op die fijne plek waar je zo van hebt genoten.

Gerelateerde berichten