Nieuwe of tweedehands auto leasen?

Wanneer je als particulier een auto wilt leasen, kies je voor private lease. Je betaalt in dat geval een vast bedrag per maand gedurende een bepaalde periode voor het gebruik van een auto. Kosten als onderhoud, verzekering, wegenbelasting en pechhulp zijn bij dit bedrag inbegrepen. Je betaalt alleen zelf de brandstof. Wie een auto privé wil leasen, kan voor een nieuwe of tweedehands auto kiezen. Twijfel je? Wij helpen je in deze tekst een keuze te maken.

Voordelen van een nieuwe auto leasen

We beginnen met het privé leasen van een nieuwe auto. Dit is vooral aantrekkelijk voor mensen die graag in een nieuwe auto willen rijden. Je hoeft bovendien geen standaard auto te leasen, want veel leasemaatschappijen bieden je de mogelijkheid om de auto naar eigen wens samen te stellen. Omdat het om een nieuwe auto gaat, hoef jij je weinig zorgen te maken over onderhoud. Een nieuwe auto heeft namelijk weinig onderhoud nodig. Dit is zeker het geval als je voor private lease elektrische auto kiest. In vergelijking met brandstofauto’s hebben elektrische auto’s namelijk heel weinig onderhoud nodig.

Waarom occasion lease?

Nu je weet wat de voordelen van het leasen van een nieuwe auto zijn, wordt het tijd om naar occasion lease te kijken. Eén van de grootste voordelen van een tweedehands auto private leasen is dat het voertuig vaak snel beschikbaar is. Een leasemaatschappij heeft occasions vaak op voorraad, terwijl dit bij nieuwe auto’s lang niet altijd het geval is. Een ander groot voordeel is dat je een lager bedrag per maand betaalt. De waarde van de auto is de afgelopen periode namelijk gedaald, waardoor de leaseprijs ook lager uitvalt.

Wanneer je een nieuwe auto leaset, ga je vaak een contract aan voor een lange periode. Veel mensen sluiten een contract af voor 60 maanden. In dat geval zit je 5 jaar aan het contract vast. Dit is niet het geval als je voor occasion private lease kiest. Het leasecontract heeft dan vaak een korte looptijd. De maximale looptijd is bij veel leasemaatschappijen meestal 48 maanden, maar vaak wordt er voor een looptijd van 24 maanden gekozen. Hierdoor zit je slechts een jaar vast aan een leasecontract.

Vergelijk voordat je een keuze maakt

Door de voordelen van het leasen van een nieuwe of tweedehands auto weet je misschien al wat in jouw situatie de beste keuze is. Toch zijn er veel mensen die nog steeds twijfelen. Geldt dit ook voor jou? Dan is het verstandig om een vergelijking te maken. Veel mensen zitten hier niet op te wachten, omdat vergelijken tijd en moeite kost. Als je gebruik maakt van een vergelijkingssite kost vergelijken je amper tijd en moeite. Zo’n site helpt je om de goedkoopste private lease te vinden, maar je ontdekt ook wat in jouw situatie de beste private leaseauto is.

Gerelateerde berichten