Volg deze tips om elke ochtend fris en fruitig wakker te worden

We hebben allemaal wel eens dagen waarop we wakker worden met het gevoel een zombie te zijn. Daarom heb ik deze blog gemaakt om mijn tips te delen hoe je je dag goed kunt beginnen en je de rest van de dag beter kunt voelen!

Vandaag ga ik het hebben over wat je na het ontwaken kunt doen om je dag met meer energie te beginnen

Dit is maar een van de vele onderwerpen die in deze blog aan bod zullen komen, dus als deze 5 manieren vandaag niet voor je werken, kom dan gauw nog eens terug!

1. Slaap…

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen gaan op de verkeerde tijd naar bed en worden wakker in een slecht humeur. Volgens een onderzoek van Sleep Cycle , krijgen de meeste volwassenen gemiddeld 7 uur en 40 minuten slaap per nacht. Als je een goede dag voor de boeg wilt hebben, is het belangrijk dat je de aanbevolen hoeveelheid slaapt, zodat wakker worden je niet zo zwaar zal vallen!

2. Drink water

Terwijl sommige mensen koffie of thee kunnen drinken zonder onmiddellijk de effecten van de cafeïne te voelen, ben ik persoonlijk erg gevoelig voor zelfs kleine hoeveelheden cafeïne. Om geen kriebels te krijgen als ik ‘s morgens de deur uitga, drink ik graag water als ik voor het eerst wakker word. Cafeïne wordt door je lichaam verwerkt veel sneller dan water, dus water drinken vlak na het ontwaken kan je helpen sneller wakker te worden.

3. Was je gezicht

Je gezicht wassen geeft je niet alleen een opgefrist gevoel, het helpt ook om het overtollige vuil en de oliën die zich tijdens je slaap ophopen kwijt te raken. Als je haast hebt om naar buiten te gaan of gewoon geen zin hebt om je gezicht zo vroeg te wassen, gebruik dan wat doekjes of sprenkel gewoon water op je gezicht!

4. Ontbijt

Nog zo’n voor de hand liggend punt: beginnen met een voedzaam ontbijt geeft je dag een gezond begin en veel energie gedurende de hele dag! Al is het iets simpels als cornflakes en melk of toast met jam, zorg ervoor dat je iets eet voor je de deur uit rent! Voor mij persoonlijk geldt dat ik ‘s morgens geen tijd heb om te ontbijten omdat ik me altijd haast om me klaar te maken. Maar als je wel tijd hebt, probeer dan eens een lekkere maaltijd aan tafel te nemen die je ook onderweg gemakkelijk kunt opeten!

5. Haal wat frisse lucht

Even uit je huis zijn is zeker goed voor je geest. Of je nu een blokje om loopt of gewoon vijf minuten buiten gaat staan, deze kleine hoeveelheid beweging kan je wakker maken en motiveren om je dag goed te beginnen! Dus daar heb je het… Een van de vele manieren om te helpen je beter te voelen na het ontwaken, zodat je je dag met meer energie kunt beginnen!

Gerelateerde berichten