Beproefde manieren om pijnlijke spieren te verlichten

Pijnen kunnen een teken zijn van een onderliggende aandoening, maar ze kunnen ook gewoon het gevolg zijn van overbelaste spieren. Als het pijn is die je op een natuurlijke manier wilt behandelen, zijn er tal van manieren om dat zonder medicijnen te doen. Kijk eens naar deze 12 natuurlijke remedies voor verlichting van pijnlijke spieren!

1 . Warme baden

Neem een 10 minuten durend bad van 38 graden Celcus voor verlichting van spierpijn, spasmen, pijnen en pijn. Het plaatsen van vochtige warmtepakkingen van 38 graden op de aangedane plek gedurende 5 minuten doet hetzelfde.

2 . Sauna en stoombaden

Een dagelijks bezoek aan een sauna of stoombad gedurende 15 minuten kan helpen de pijn te verminderen die gepaard gaat met lumbago, artritis en bursitis. De onderdompeling van het lichaam in hoge temperatuur en vochtigheid vermindert de spierspanning en verhoogt de flexibiliteit van het lichaam.

3. Massage

Masseren van pijnlijke en gespannen spieren kan de pijn helpen verlichten en ontspanning bevorderen. Maak een afspraak om minstens eens in de twee weken een professionele massage te krijgen als je vaak last hebt van dit soort pijn.

4 . Verwarmingspleisters en vochtpakkingen

Deze bevatten meestal geactiveerde houtskool, dat vocht uit de lucht absorbeert om vochtig te blijven. De vochtige warmtepakkingen zijn vooral nuttig om pijn, stijve gewrichten, rugpijn, verstuikingen en kneuzingen te verlichten.

5 . Fysische therapie

Deze kunnen gedaan worden bij pijnlijke aandoeningen zoals hernia’s in de rug of andere wervelkolom-gerelateerde problemen, waarbij je misschien bepaalde oefeningen moet doen die je spieren kunnen helpen versterken.

6. Blijf gehydrateerd (vocht)

Uitdroging kan spierpijn en stijfheid veroorzaken, dus goed gehydrateerd blijven is belangrijk. Het wordt aanbevolen om elke dag 8 glazen vocht te drinken voor een algehele goede gezondheid, maar vooral als je vaak of chronisch pijn hebt.

7 . Rust en herstel

Geef je lichaam de rust die het nodig heeft om te genezen nadat je een blessure hebt opgelopen. Je spieren hebben tijd nodig om te herstellen, dus vermijd zo mogelijk sporten of trainen die dat deel van je lichaam extra zouden belasten.

8 . IJs en kou

IJs vermindert weefselschade door de bloedvaten in de geblesseerde zone te vernauwen. Het helpt ook de ontsteking te verminderen, wat de pijn vermindert. Wikkel het ijs in een handdoek voor je het op de huid aanbrengt, zodat het geen bevriezing veroorzaakt.

9 . ContrastWater Therapie

Neem afwisselend warme en koude douches of baden voor verlichting van pijnlijke spieren, artritis, rugpijn, bronchitis, en andere veel voorkomende pijnen. Het contrast tussen warm en koud creƫert een effect dat een natuurlijk spierverslappend middel is.

10 . Oefening

Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je hart, maar vermindert ook pijn en stijfheid in spieren, gewrichten en pezen. Overleg zeker met een fysiotherapeut of personal trainer om de beste vorm van lichaamsbeweging voor je uit te zoeken.

11 . Medicijnen zonder recept

Excedrin, ibuprofen, aspirine, en acetaminophen zijn allemaal goede mogelijkheden om pijn te verlichten. Aspirine is niet aan te bevelen voor mensen met maagzweren of andere ziektes die door aspirine verergerd kunnen worden. Acetaminofen is over het algemeen de beste optie omdat het minder dan aspirine of ibuprofen de maag kan irriteren.

12 . Medicijnen op recept

Afhankelijk van de ernst van je pijn kan het nodig zijn receptgeneesmiddelen zoals Vicodin en Flexeril te nemen om verlichting te krijgen. Als je plan met een zorgverlener niet werkt met deze medicijnen of je krijgt een allergische reactie, bel dan onmiddellijk 112

Gerelateerde berichten